Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Krewetki obierz, usuń ogonki i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie zmiksuj blenderem z pastą curry i imbirem. Masę krewetkową przełóż do miski, dodaj jajko, dopraw do smaku sosem ostrygowym, sosem rybnym, sokiem z połowy limonki i pieprzem. Dodaj groszek, połowę papryczki chilli i dymki. Dobrze wymieszaj.
- Czubatą łyżką podziel na porcje. Dłońmi uformuj kulki, spłaszcz je na placuszki i oprósz z obu stron mąką. Smaż w woku na rozgrzanym oleju kokosowym, po kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane. Po usmażeniu odkładaj na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Podawaj z sosem przygotowanym z sosu rybnego, wymieszanego dobrze z cukrem, resztą papryczki chilli oraz dymki i sokiem z połowy limonki.
25 minut
4 porcje
łatwe
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5