Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso z kurczaka wymieszaj z sosem chilli z kolendrą i limonką oraz bazylią. Gulasz wieprzowy wymieszaj ze słodkim sosem chilli i oregano. Wołowinę wymieszaj z sosem chilli słodko-ostrym, ziołami prowansalskimi i whisky. Kiełbasę wymieszaj z czosnkowym sosem chilli. Mięsa i kiełbasę odstaw do lodówki na noc.
- Na dno dużego (najlepiej żeliwnego) garnka wlej oliwę i wyłóż warstwami przygotowane składniki, każdą warstwę oprószając solą: ziemniaki, wołowinę, cebulę, marchew, ziemniaki, kilka plasterków czosnku, wieprzowinę, cebulę, marchew, ziemniaki, kilka plasterków czosnku, kurczaka, cebulę, marchew, ziemniaki, kilka plasterków czosnku i kiełbasę. Na koniec wyłóż kapustę, oprósz solą i pieprzem i dokładnie przykryj pokrywką. Gulasz piecz na żarze lub na małym ogniu przez 1,5 godz.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5