Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szpinakowe „noodle” z kurczakiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Noodle z kurczakiem

    Marynata: do miski wlej oliwę, dodaj czosnek, sos sojowy, ostrą paprykę i miód. Całość dokładnie wymieszaj. Połowę mięsa z kurczaka pokrój na kawałki, i włóż do marynaty. Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, lekko przesmaż dodaj kurczaka i smaż razem doprawiając solą i pieprzem aż kurczak będzie gotowy. Paprykę zieloną pokrój w kostkę. Drugą połowę mięsa z kurczaka dopraw solą i pieprzem, nadziej na patyczki do szaszłyków razem z papryką. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i wstaw do niego szaszłyki na około 10-12 minut.

    Makaron ryżowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrój cebulę w kostkę. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj cebulę. Dodaj szklankę białego wina. Odparuj wino o połowę i dodaj szpinak. Kiedy szpinak zacznie mięknąć dodaj łyżkę masła. Gdy zmięknie całkowicie dodaj jogurt i odsączony makaron ryżowy. Duś razem przez chwilę, dodaj łyżkę cukru i smaż do momentu, aż cukier się rozpuści.

    Na suchej patelni upraż garść orzeszków ziemnych aż nabiorą brązowego koloru. Przełóż makaron na półmisek, ułóż kurczaka, posyp prażonymi orzeszkami, całość udekoruj ziołami.

     

    *Składniki dodatkowe - spiżarnia:

    Cebula biała 1 szt.

    Czosnek 3 ząbki

    Oliwa Casa de Azeite 3 łyżki

    Miód Złota Pasieka 1 łyżka

    Olej Wyborny Słonecznikowy 2 szklanki

    Zielona papryka 1 szt.

    Jogurt typu greckiego Tolonis 50g

    Sos sojowy 1 łyżka

    Białe wino 50 ml

    Masło Mleczna Dolina 50g

    Cukier Słodka Łyżeczka 1 łyżka

    Chilli szczypta

     

    *W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów