Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Kofta wieprzowa
Mięso mielone przełóż do miski. Połowę natki pietruszki i kilka listków mięty posiekaj i dodaj do mięsa. Dopraw ostrą papryką, kminem rzymskim, pieprzem ziołowym, chili i curry. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj małe, płaskie kotleciki. Smaż je na oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Podczas smażenia dodaj gałązkę świeżego rozmarynu i garść pokrojonych w ćwiartki pieczarek.
Sałatka z pomidorków
Pomidorki przekrój na pół i przełóż do miski. Dodaj 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, kilka listków porwanej w dłoniach bazylii i wymieszaj. Kilka łyżek mascarpone nałóż na talerz, dopraw pieprzem i listkami bazylii. Wyłóż przygotowane pomidorki na mascarpone i na koniec skrop całość oliwą.
Ziemniaki
Ziemniaki umyj, pokrój na ćwiartki i wrzuć do wrzątku razem z resztą natki pietruszki, dopraw solą i gotuj do miękkości a następnie odlej i wrzuć na patelnię z łyżką masła i ząbkiem czosnku, przesmażaj przez około trzy minuty.
Mus z serkiem mascarpone
Żółtka z 4 jaj ubijaj przez kilka minut z łyżką cukru. Dodaj kilka łyżek mascarpone i delikatnie wymieszaj.
*Składniki dodatkowe - spiżarna:
szczypta ostrej papryki
szczypta kmin rzymski
szczypta pieprzu ziołowego
szczypta chili
szczypta curry
kilka łyżek oliwy Casa de Azeite
sól Culineo
pieprz Culineo
garść pieczarek – 3-4 sztuki
gałązka rozmarynu
kilka listków mięty
4 żółtka jajek Moja Kurka
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5