Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Zapiekanka makaronowa z chorizo
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, 2 białe cebule pokrój w plasterki i podsmaż. Gdy cebula się podsmaży, dodaj chorizo pozbawione osłonki ochronnej - rozpadnie się w nieregularne kawałki. Duś z cebulą, aż smaki się połączą. Po 2-3 minutach dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory.
Gotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W trakcie gotowania zetnij wierzchnią warstwę marchewki i pietruszki za pomocą obieraczki do warzyw. Dorzucić paseczki do makaronu pod koniec jego gotowania na 2-3 minuty. Makaron odcedź, wrzuć na blachę polaną oliwą i wymieszaj z podduszoną cebulą, chorizo i pomidorami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na maksymalnie 10 minut.
Hummus
Ciecierzycę odcedź i wsyp do blendera. Podlej oliwą, dodaj 2 ząbki czosnku. Miksuj, aż uzyskasz gładką masę. Resztę marchewki i pietruszki pokrój w słupki i dodaj do hummusu. Jeśli masz, możesz pokroić również kawałki papryki w cienkie paski i dodaj je do pozostałych warzyw. Całość udekoruj kawałkiem cytryny i obgotowanymi paseczkami warzyw. Całość polej oliwą.
*Składniki dodatkowe – spiżarnia
czosnek
olej Olej Wyborny
oliwa z oliwek Casa de Azeite
cebula biała – 2 szt.
włoszczyzna
sól Culineo
pieprz Culieno
zielona papryka
świeże zioła
cytryna
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5