Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Klopsy wołowe w maślanej bułce z ciemnym sosem i kozim serem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Klopsy wołowe z ciemnym sosem i kozim serem

    Mięso przełóż do miski, przypraw cynamonem i kurkumą. Dodaj trochę ciepłej wody, żeby łatwiej można było wyrobić masę. Uformuj małe burgery – dopraw finalnie solą i pieprzem. Smaż na mocno rozgrzanym oleju przez około 3-4 minuty z każdej strony.

    Chałki przekrój na pół (chałki można ew. zastąpić bułką pradawną). W małej misce rozmieszaj jajko ze szklanką mleka, dopraw cynamonem i kurkumą. Chałki obtocz w masie jajecznej i przesmaż na maśle.

    Na tak przygotowane tosty ułóż plastry koziego sera i zapiecz je w piekarniku w temperaturze 180 stopni aż ser się roztopi.

    Kiedy klopsy są gotowe, ułóż przygotowane tosty z chałki na talerzu, połóż na nich klopsy wołowe, dodaj na talerz łyżką majonezu, udekoruj listkami szałwii, mięty i bazylii. Całość skrop oliwą z oliwek.

    Lekkie smoothie z melona

    Melona przekrój na pół i obieraczką pozbądź się skóry. Pokrój w mniejsze kawałki, umieść w blenderze, dodaj mleko, kilka kostek lodu i dokładnie zmiksuj. Przelej do szklanek i ozdób listkami mięty.

     

    *Składniki dodatkowe – ze spiżarni:

    Szczypta kurkumy

    Szczypta curry

    Szczypta cynamonu

    Sól Culineo

    Pieprz Culineo

    Jajko Moja Kurka

    Szklanka mleka Mleczna Dolina

    Trzy łyżki majonezu Madero z żółtkiem z jaja kurzego z chowu z wolnego wybiegu

    Kilka listków szałwii

    Kilka listków bazylii

    Kilka listków mięty

    Olej rzepakowy Olej Wyborny

    Oliwa Casa de Azeite

     

    *W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła można z powodzeniem zastąpić suchymi przyprawami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów