Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Polędwiczka wieprzowa
Rozpakuj polędwiczkę i przełóż na blaszkę do pieczenia. Polędwiczkę natrzyj czarnym pieprzem (nie używaj soli). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez około 10 minut. Następnie dobrze rozgrzej patelnię grillową i umieść na niej polędwiczkę dodając kilka łyżek masła. Obsmażaj do zrumienienia, a następnie pokrój w plastry.
Ryż z groszkiem
Rozpakuj ryż z torebek i umieść w rondlu. Gotuj w proporcji 1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody do momentu aż ryż będzie miękki. Po ugotowaniu odsącz z reszty wody i wymieszaj z groszkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Warzywa
Pozbądź się gniazd nasiennych z papryk i pokrój je na spore paski. Rozgrzej patelnię, dodaj 2 łyżki oliwy i przesmaż na niej paprykę. Dopraw do smaku.
Kilka małych pomidorków pokrój w ćwiartki.
Skomponuj całość na talerzu – polędwiczkę, ryż z groszkiem, papryki i pomidorki.
Ciasto czekoladowe z fasoli
Oddziel białka od żółtek, ubij białka na sztywną pianę. Fasolę umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Delikatnie połącz fasolę z białkami, dodaj 2 łyżki kakao oraz 3 żółtka i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj 2 łyżki cukru i zamieszaj delikatnie Przygotuj foremkę do pieczenia muffinów, wyłóż ją papilotkami i napełnij masą na ciasto.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 8 minut, kiedy ciastka będą gotowe polej je jogurtem.
*Produkty dodatkowe - spiżarnia:
3 jajka Moja Kurka
Olej Wyborny rzepakowy
Oliwa Casa de Azeite
Sól Culineo
Pieprz Culineo
2 łyżki kakao Magnetic
2 łyżki cukru Słodka Łyżeczka
Garść małych pomidorków
Szczypta oregano
Kilka łyżek jogurtu naturalnego Tola
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5