Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Sałatka
Obierz czosnek i wrzuć na około 5 minut do wrzątku mieszając co jakiś czas, a następnie przełóż do wody z lodem. Paprykę pokrój w kostkę, przełóż do blendera razem z czosnkiem i zmiksuj na gładką masę. Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź i przełóż do wody z lodem. Kiedy makaron się schłodzi, odcedź go dokładnie i wyłóż go na duży talerz.
Wytrybuj uda z kurczaka, pozostawiając samo mięso, a następnie pokrój w paseczki. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj łyżkę cukru i łyżkę oliwy, a następnie smaż na dobrze rozgrzanej patelni przez około 3 minuty.
Połowę żółtego sera pokrój w drobną kostkę i dodaj do usmażonego kurczaka. Wyłóż całość na makaron.
Polej przygotowanym sosem z czosnku i papryki. Grejpfruta obierz, pokrój w kostkę i posyp nim sałatkę z makaronu i kurczaka. Na całość połóż pozostały ser pokrojony w plastry i opal go, aby się zrumienił. Ozdób listkami greckiej bazylii.
Pomarańcze
Pomarańcze obierz i pokrój w plasterki, przełóż na talerz, posyp odrobiną najlepiej brązowego cukru i za pomocą opalarki cukierniczej skarmelizuj cukier. Możesz to zrobić również w piekarniku z funkcją grilla.
Ozdób kilkoma listkami mięty, tymianku i bazylii.
*Składniki dodatkowe - spiżarnia
Oliwa Casa de Azeite kilka łyżek
Cukier Słodka Łyżeczka/ cukier brązowy 1 łyżka
Mięta kilka listków
Bazylia kilka listków
Tymianek dwie gałązki
Sól Culineo
Pieprz Culineo
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5