Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Meatballs w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti
Kalarepę pokrój w grubą kostkę i przesmaż na łyżce masła.
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj kilka łyżek bułki tartej i jedno jajko. Dopraw solą, pieprzem ziołowym, kolendrą, tymiankiem. Wyrób dokładnie całą masę a następnie uformuj z niej kulki o średnicy około 5cm i gotuj w rondelku przez około 6-7 minut.
Odcedź meatballsy i w tej samej wodzie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Czerwoną cebulę pokrój w piórka i przesmaż na oliwie. Dodaj sos neapolitański i ugotowane meatballsy. Duś razem przez około 5 minut, aby smaki się połączyły.
Makaron wyłóż na talerz, podaj z meatballsami w sosie neapolitańskim, smażoną kalarepą i posyp listkami natki pietruszki.
Smażony biszkopt z karmelizowanymi nektarynkami
Oddziel białka od żółtek. Do białka dodaj szczyptę soli, łyżkę mąki i ubij na sztywną masę. Następnie dodaj żółtka i lekko rozmieszaj. Rozgrzej patelnię z łyżką masła i przełóż na nią przygotowaną masę. Smaż aż zacznie się rumienić.
Nektarynki pokrój w kostkę, przełóż na patelnię i dodaj łyżkę masła. Smaż tak długo, aż nektarynki się skarmelizują. Przełóż na smażony biszkopt, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez około 5 minut.
*Składniki dodatkowe - spiżarnia:
Bułka tarta Pano kilka łyżek
Jajko Moja Kurka 1 szt.
Sól Culineo
Pieprz Culineo
Kolendra szczypta
Tymianek szczypta
Czerwona cebula 1 szt
Masło Mleczna Dolina kilka łyżek
Mąka Złote Pola 1 łyżka
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5