Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do miski przesiej mąkę, dodaj pokrojone w kostkę masło, wbij jajko i posól. Wyrób ciasto. Zawiń je w folię i na co najmniej 2 godziny wstaw do lodówki.
- Dynię pokrój w cienkie plastry i piecz w piekarniku przez około 20 minut. Kilka plastrów odłóż do dekoracji. Resztę dokładnie zblenduj. Dodaj jajka i śmietankę. Dopraw i wymieszaj.
- Ciasto wyjmij z lodówki. Wyłóż nim formę do tarty, delikatnie nakłuj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 30 minut. Na upieczonym spodzie układaj na przemian upieczoną dynię i mus. Wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut. Posyp rozdrobnionym kozim serem i świeżymi ziołami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5