Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Sznycle z indyka ułóż na desce, nakryj folią spożywczą i rozbij na cienkie kotlety. Obtaczaj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju z dwiema łyżkami masła przez około 2-3 minuty z każdej strony.
Sałatę rzymską przekrój wzdłuż i smaż z przekrojonej strony na patelni grillowej przez około 3 minuty. Ziemniaki umyj, pokrój w ćwiartki i ugotuj w osolonej wodzie.
Ser pokrusz na mniejsze kawałki i wyłóż na rozgrzaną, suchą patelnię. Podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści. Dodaj kilka łyżek śmietanki oraz skórkę z połowy cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę do połączenia się wszystkich składników.
Obierz gruszkę i pokrój w półplasterki. Skomponuj całość na talerzu.
Wybij jajo, oddziel białko od żółtka, a następnie przełóż białko do blendera. Dopraw szczyptą soli i ubij na sztywną pianę. Dodaj dwie łyżki mąki i szczyptę cukru waniliowego. Przełóż do kokilek wysmarowanych masłem i zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez około 5 minut.
Jabłka umyj i pokrój w półplasterki. Na suchą patelnię wsyp kilka łyżek cukru i podgrzewaj do momentu, aż cukier się lekko skarmelizuje. Następnie dodaj pokrojone owoce i dopraw szczyptą cynamonu. Na zapieczonym cieście ułóż usmażone owoce i ozdób całość listkiem mięty.
*SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA
Cytryna 1 szt.
Jabłka 2 szt.
Gruszka 1 szt.
Jajka Moja Kurka 2 szt.
Mąka Złote Pola kilka łyżek
Sól Culineo
Pieprz Culineo
Olej słonecznikowy Wyborny 1 szklanka
Masło Mleczna Dolina kilka łyżek
Cukier wanilinowy szczypta
Cukier brązowy kilka łyżek
Cynamon szczypta
Mięta kilka listków
Śmietanka 30% Mleczna Dolina 1 szklanka
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5