Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Makaron ryżowy z wołowiną
W moździerzu utrzyj ziarna kolendry. Następnie dodaj szczyptę kurkumy, kminu rzymskiego, curry, kilka obranych ząbków czosnku oraz kawałek imbiru i utrzyj wszystko razem na pastę z odrobiną oleju i łyżką miodu. Fasolkę szparagową wrzuć do wrzątku na kilka minut, następnie odcedź.
Antrykot pokrój w paski i przesmaż chwilę w rozgrzanym woku z odrobiną oleju. Kiedy mięso się zrumieni, dodaj kilka łyżek przygotowanego sosu oraz cebulę pokrojoną w piórka. Przesmaż razem, dodając garść fasolki szparagowej, łyżeczkę sosu sojowego oraz odrobinę wody.
Makaron przełóż do miski i zalej wrzątkiem. Zostaw na kilka minut, aż makaron zrobi się miękki.Na półmisek wyłóż odcedzony makaron, przygotowaną wołowinę z fasolką, a całość posyp świeżymi liśćmi kolendry.
Sałatka z fasolki
Wyfiletuj grejpfruta i przełóż do miski. Dodaj dwie garści fasolki szparagowej oraz kilka łyżek wcześniej przygotowanego w moździerzu sosu. Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerz, posyp sprażonymi wiórkami kokosowymi i świeżymi liśćmi kolendry.
*SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA:
Kolendra szczypta
Kurkuma szczypta
Kmin rzymski szczypta
Curry szczypta
Czosnek kilka ząbków
Imbir mały kawałek
Olej Słonecznikowy Wyborny kilka łyżek
Miód Złota Pasieka 1 łyżka
Czerwona cebula 1 szt.
Sos sojowy Asia Flavours 1 łyżeczka
Kolendra kilka listków
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5