Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Pasta z brokułami, mortadelą i sosem śmietanowym
Brokuła podziel na małe różyczki. Obierz cebulę i pokrój w piórka. Przesmaż z odrobiną oliwy.
Mortadelę pokrój w cienkie paski i dodaj na patelnię. Podlej odrobiną białego wina. Dopraw solą, pieprzem, odrobiną gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego. Podlej śmietanką oraz kilkoma łyżkami kwaśnej śmietany i dodaj małe różyczki brokuła.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wyłóż na półmisek, a następnie polej przygotowanym sosem.
Sałatka waldorf
Głąb brokuła obierz, pokrój w cienkie paski. Selera i jabłko obierz i również pokrój w cienkie paski. Winogrona przekrój na pół. Wymieszaj razem dodając kilka pasków mortadeli.
W misce wymieszaj: 4 łyżki majonezu, łyżkę musztardy francuskiej i sok z połowy cytryny. Dopraw odrobiną soli, pieprzu, gałki muszkatołowej i czosnku granulowanego.
Podawaj w liściach sałaty z natką pietruszki i surowym żółtkiem.
*SKŁADNIKI DODATKOWE - SPIŻARNIA
Cebula 1 szt.
Oliwa Casa de Azeite kilka łyżek
Białe wino 1 szklanka
Sól Culineo
Pieprz Culineo
Gałka muszkatołowa szczypta
Czosnek granulowany szczypta
Śmietanka 30% Mleczna Dolina kilka łyżek
Jabłko 1 szt.
Majonez Madero 4 łyżki
Musztarda francuska Madero 1 łyżka
Cytryna 1 szt.
Natka pietruszki kilka listków
Jajko Moja Kurka 1 szt.
*W spiżarni kucharze mają dostępne produkty, które każdy z nas ma w domu. Świeże zioła z powodzeniem można zastąpić suchymi przyprawami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5