Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Zupa rybna ze śmietaną i maślaną bułką tartą
Obierz i pokrój w drobną kostkę włoszczyznę.
Przesmaż ją w garnku na maśle aż się skarmelizuje.
Kiedy warzywa zmiękną, dodaj garść rodzynek, zalej całość dwoma litrami wrzątku i gotuj do połączenia się smaków.
Dopraw solą i pieprzem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.
Rybę pokrój w cienkie, długie paski.
Dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut do zrumienienia.
Dodaj usmażoną rybę do zupy.
Całość gotuj jeszcze przez chwilę i zabiel słodką śmietaną.
Na osobnej patelni rozpuść dwie łyżki masła, dodaj łyżkę bułki tartej oraz odrobinę rodzynek i przesmaż razem przez chwilę do momentu, aż bułka się zrumieni.
Zupę podawaj razem z bułką tartą.
Mus twarogowy
Do blendera dodaj 5 żółtek, dwie łyżeczki cukru waniliowego i utrzyj na kogel-mogel. Dodaj połowę twarogu, odrobinę skórki z cytryny i wymieszaj. Udekoruj np. wiórkami kokosowymi i lawendą.
Składniki ze spiżarni:
seler mały kawałek
pietruszka 1 szt.
marchew 1 szt.
masło Mleczna Dolina kilka łyżek
por mały kawałek
rodzynki Bakallino pół szklanki
wiórki kokosowe Bakallino 1 łyżka
sól Culineo
pieprz Culineo
liść laurowy kilka szt.
ziele angielskie kilka szt.
bułka tarta Pano 1 łyżka
cytryna 1 szt.
olej Słonecznikowy Wyborny kilka łyżek
śmietanka 30% Mleczna Dolina 1 szklanka
jaja Moja Kurka 5 szt.
cukier waniliowy 2 łyżeczki
lawenda kilka kwiatków
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5