Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kiełbasę zalej gorącą wodą i odstaw na około 30 min. Pory pokrój na 3-4 cm kawałki, następnie przekrój je wzdłuż. Na patelni rozgrzej oliwę. Ułóż na niej pory płaską stroną do dołu. Smaż 2-3 min, po czym zalej 50 ml wody i duś przez ok. 10 min na wolnym ogniu. Dopraw solą i pieprzem.
- Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Ułóż w nim na przemian jabłka i pory. Na wierzchu połóż kiełbasę. Wszystko zalej cydrem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185°C. Piecz 20 min. Następnie zmień ustawienia piekarnika na grill lub termoobieg i piecz kiełbasę przez 15 min, podlewając co 5 minut cydrem. Podawaj z ulubionym pieczywem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5