Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Polędwiczki w miodzie z sałatką z selera naciowego z pomarańczą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Polędwiczki oczyść, osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj dokładnie świeżo zmielonym pieprzem i solą. Pokrojoną cebulę włóż do zimnej wody. Miód i musztardę wymieszaj.
    2. Na patelni rozgrzej masło i olej. Smaż polędwiczki po 2,5 minuty z każdej strony. Przełóż je do brytfanki i wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 12 min. W międzyczasie przygotuj sałatkę. W misce wymieszaj rukolę, seler, pomarańcze i odsączoną cebulę. Oliwę połącz z musztardą i syropem klonowym.
    3. Na patelni rozgrzej miód z musztardą. Gdy zacznie się pienić, przełóż na patelnię podpieczoną polędwiczkę i poruszaj patelnią, aby marynata pokryła mięso. Smaż przez 3 minuty, aż miód zgęstnieje. Następnie przełóż polędwiczkę na deskę, pokrój w plastry i pozwól jej odpocząć 5 min.
    4. Polędwiczkę podawaj z sałatką z dressingiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy