Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Polędwiczki oczyść, osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj dokładnie świeżo zmielonym pieprzem i solą. Pokrojoną cebulę włóż do zimnej wody. Miód i musztardę wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej masło i olej. Smaż polędwiczki po 2,5 minuty z każdej strony. Przełóż je do brytfanki i wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 12 min. W międzyczasie przygotuj sałatkę. W misce wymieszaj rukolę, seler, pomarańcze i odsączoną cebulę. Oliwę połącz z musztardą i syropem klonowym.
- Na patelni rozgrzej miód z musztardą. Gdy zacznie się pienić, przełóż na patelnię podpieczoną polędwiczkę i poruszaj patelnią, aby marynata pokryła mięso. Smaż przez 3 minuty, aż miód zgęstnieje. Następnie przełóż polędwiczkę na deskę, pokrój w plastry i pozwól jej odpocząć 5 min.
- Polędwiczkę podawaj z sałatką z dressingiem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5