Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Papryki ugrilluj na patelni grillowej, przełóż je do miseczki, przykryj folią i odstaw. Następnie obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w paski.
- Na bardzo dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i obsmaż kiełbasę. Odłóż na talerz. Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i obsmaż krewetki, aż staną się różowe. Zdejmij z patelni. Na patelnię wlej pozostałą oliwę, dodaj cebulę, a kiedy się zeszkli – pomidory. Smaż na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez około 5 minut. Dopraw solą, kurkumą i papryką, dodaj listek laurowy, a następnie ryż. Dokładnie zamieszaj i zalej 700 ml wrzątku. Zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut.
- Na ryżu umieść kawałki kiełbasy oraz krewetki. Udekoruj paskami papryki, przykryj folią aluminiową i wstaw na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Przed podaniem udekoruj cząstkami cytryny.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5