Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mąkę przesiej z proszkiem, sodą oraz cynamonem. Odstaw. Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Powoli wlej olej. Na koniec dodaj tartą marchewkę, jabłko, wiórki, orzeszki i wymieszaj.
- Dodaj przesiane składniki oraz sól i mieszaj tylko do połączenia. Gotowe ciasto wyłóż na blaszkę i piecz przez 30-40 minut w 170OC. Wystudzone ciasto podziel na dwie części.
- Śmietanę kremówkę zmiksuj z mascarpone na gęsty krem. Dodaj przesiany cukier puder i jeszcze chwilę miksuj. Marchewkę zetrzyj na grubych oczkach tarki i wmieszaj w krem.
- Wyłóż połowę kremu na jeden blat ciasta marchewkowego i przykryj drugim. Wierzch posmaruj drugą połową kremu. Wyrównaj i wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5