Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Paski z fileta z piersi kurczaka przełóż do miski. Dodaj pastę curry, sos sojowy, sól i pieprz, wymieszaj. Smaż na oleju kokosowym po 5 minut z każdej strony. Po przestygnięciu pokrój.
- Makaron ryżowy namocz w zimnej wodzie (ok. 30 min), odsącz i wrzuć do wrzątku. Gotuj 1 minutę , a następnie odcedź.
- Z mieszanki sałat, imbiru, ogórka, papryki, kiełków i listków kolendry przygotuj sałatkę. Wszystkie składniki wymieszaj i skrop olejem sezamowym.
- Papier ryżowy, najlepiej dwa płaty jednocześnie, włóż na 1 minutę do zimnej wody, a gdy zmięknie, delikatnie wyjmij. Ułóż na nim przygotowaną sałatkę, kurczaka i makaron. Zwiń w roladkę zawijając górną i dolną krawędź do środka. Przekrój na pół.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5