Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Umieść w garnku kaczkę, pół cebuli, liść laurowy, wino i szczyptę soli. Zalej wodą do przykrycia kaczki i gotuj około 90 minut.
- Wyjmij kaczkę z garnka, usuń skórę i kości. Pozostały wywar odstaw na później. Mięso drobno posiekaj.
- Posiekaj resztę cebuli, ¾ chorizo pokrój w drobną kostkę. W głębokim garnku podsmaż na oliwie warzywa i pokrojone chorizo.
- Dodaj ryż i smaż przez minutę, mieszając. Do ryżu dodaj 5 szklanek bulionu z kaczki i gotuj przez 10 minut. Dodaj mięso z kaczki, wymieszaj i dopraw do smaku.
- Przełóż danie do naczynia do zapiekania. Zalej resztą bulionu. Wierzch udekoruj plasterkami chorizo. Piecz około 15 minut, do zrumienienia.
Liczba porcji: 6 Czas przygotowania: 270 min Stopień trudności: średni Przygotuj: głęboki żeliwny garnek, naczynie do zapiekania
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5