Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Dorsza rozerwij rękoma na małe kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie słupki, a cebulę w drobną kostkę. Usmaż ziemniaki na oliwie, po czym odsącz je na papierowym ręczniku i odłóż na później.
- Na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i czosnek, dodaj dorsza, wymieszaj i smaż, aż ryba będzie biała. Całość połącz z ziemniakami i zdejmij z ognia.
- Na patelnię z ziemniakami i rybą wlej lekko roztrzepane jajka, dopraw solą i pieprzem. Ponownie wstaw na ogień i smaż, mieszając, do ścięcia się jajek.
- Podawaj z chlebem, udekorowane oliwkami i natką pietruszki.
Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 40 min Stopień trudności: łatwe Przygotuj: głęboką patelnię
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5