Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Aby przygotować majonez paprykowy, wymieszaj dokładnie majonez z wędzoną papryką. Możesz dodać odrobinę soli do smaku.
- Zmiksuj ocet ze szczyptą soli i pieprzu. Stopniowo wlewaj oliwę, aż do uzyskania konsystencji sosu winegret.
- Ugotuj jajka na twardo. Obierz je i pokrój w plastry.
- Aby złożyć sałatkę, wykorzystaj okrągłą foremkę. Ułóż foremkę na talerzu, połóż na jej dnie szpinak, posyp szczyptą soli morskiej, polej lekko oliwą. Następnie nałóż warstwę fasolki i majonezu paprykowego wraz z pokrojonymi na plastry jajkami. Na górę połóż 2 sardynki i polej winegretem. Zdejmij formę.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: średni
Przygotuj: mikser, okrągłą foremkę o średnicy 6 cm bez dna
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5