Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Umyj bataty, przekrój je na pół i połóż płaską stroną na ruszcie grilla. Pokrój polędwiczki w kostkę i nabijaj je na patyczki do szaszłyków na przemian z kawałkami cebuli i papryczkami. Dopraw szaszłyki solą i szczyptą oregano (resztę zachowaj na później) i grilluj. Pamiętaj, żeby delikatnie obracać szaszłyki oraz bataty.
- Rozłóż pomidory i małże na grillu i poczekaj, aż małże się otworzą, a pomidory zgrillują.
- Podawaj szaszłyki z batatami, grillowanym pomidorem i małżami. Po wyłożeniu na talerze dopraw je czosnkiem, pozostałym oregano i oliwą z oliwek. Udekoruj rozmarynem.
liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 45 min
Stopień trudności: średni
Przygotuj: grill, patyczki do szaszłyków
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5