Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki umyj i pokrój na ćwiartki. Jabłka pokrój na łódeczki, śliwki przekrój na pół i wyjmij pestki. Cebule pokrój w grube piórka.
- Na dno żaroodpornego naczynia wyłóż ziemniaki i cebulę. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i gałązki tymianku. Na wierzchu ułóż białą kiełbasę oraz pokrojone jabłka i śliwki oraz suszone śliwki. Całość podlej cydrem i dopraw solą i pieprzem.
- Piecz w piekarniku nagrzanym na 180˚C przez 25 minut, aż kiełbasa się przyrumieni. Obróć kiełbasę na drugą stronę i piecz kolejne 20-25 minut do zrumienienia. Serwuj od razu po upieczeniu z ziemniakami posypanymi koperkiem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5