Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i zagnieć je. Masa powinna być klejąca. Jeśli jest zbyt sucha, należy dodać odrobinę napoju sojowego.
- Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia. Wilgotnymi dłońmi wylep ją ciastem, wraz z bokami, i chłodź w lodówce przez 30 minut.
- Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 175˚C przez około 15 minut, do zarumienienia.
- W międzyczasie przygotuj masę kokosową: wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
- Na ostudzony spód wyłóż powidła, a następnie masę kokosową. Udekoruj podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, małymi bezami, owocami i miętą. Ciasto schładzaj przez noc.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5