Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Przygotuj 2 arkusze folii aluminiowej, na każdym z nich umieść arkusz pergaminu, na pergaminie połóż ryby. Każdą natnij ostrym nożem wzdłuż boku (po obu stronach).
- Ryby oprósz solą na zewnątrz, w środku oraz w nacięciach. Polej je oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i posyp z wierzchu czosnkiem, oregano i pieprzem.
- Ryby zawiń w pergamin, a następnie w folię aluminiową – bardzo szczelnie, by podczas pieczenia para nie wydostawała się na zewnątrz. Tak przygotowane dorady umieść w brytfannie. Do środka naczynia wlej wodę (ok. 2 cm). Piecz ok. 50 minut w temperaturze 230°C.
- Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Odcedź i przełóż do dużej misy. Dodaj wszystkie warzywa, oliwki oraz bazylię. Delikatnie wymieszaj. Z oliwy, octu oraz przypraw przygotuj dressing. Polej nim sałatkę i wstaw ją do lodówki na 20 minut.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5