Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W rondlu rozgrzej połowę oliwy, dodaj cebulę oraz marchew i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj mięso i smaż, aż będzie brązowe z każdej strony.
- Wlej wino, wymieszaj i duś, aż wino odparuje. Następnie dodaj sos, 200 ml wody, liść laurowy, cukier oraz sól i pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 45 minut.
- Na oddzielnej patelni rozgrzej resztę oliwy i zezłoć na niej makaron. Makaron wymieszaj z gulaszem i przełóż całość do naczynia żaroodpornego. Przykryj je folią aluminiową i zapiekaj przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
- W razie potrzeby zdejmij folię albo dodaj odrobinę więcej wody. Zapiekankę przed podaniem posyp startym serem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5