Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu przez 10 min. Dodaj filet z anchois, a następnie cukinię. Duś kolejne 10 minut. Dodaj ryż i smaż kilka minut na większym ogniu, często mieszając.
- Następnie wlej wino i wymieszaj. Kiedy odparuje, wlej pierwszą porcję bulionu i gotuj, co jakiś czas mieszając. Kiedy ryż wchłonie płyn, wlej kolejną porcję bulionu –powtarzaj całą operację, aż ryż będzie miękki, co zajmie około 20 minut.
- Chwilę przed końcem gotowania dodaj tuńczyka, wymieszaj. Gotowe risotto zdejmij z ognia, dodaj masło, dopraw ewentualnie do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Podawaj po kilku minutach, oprószone natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5