Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Papryki ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Co jakiś czas obracaj je, by skórka przypiekła się ze wszystkich stron. Upieczone papryki włóż do miski i przykryj pokrywką. Kiedy przestygną, obierz je ze skórki i pokrój w paski.
- Na nieprzywierającej patelni rozgrzej oliwę. Usmaż na niej, po 1-2 minuty z każdej strony, plastry schabu. Przełóż na półmisek. Na tę samą patelnię wsyp cebulę, czosnek i papryczkę. Smaż, aż cebula stanie się miękka i przezroczysta. Następnie dodaj do niej paprykę, całość skrop octem i wymieszaj.
- Warzywa ułóż na plastrach usmażonego schabu i udekoruj oliwkami. Podawaj z białym ryżem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5