Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Pierś kurczaka oczyść i obtocz w przyprawach. Przesmażaj krótko na maśle klarowanym na złoty kolor, a następnie wstaw do piekarnika na 4-5 minut, aby dopiekła się w środku.
- Na patelni podsmaż posiekane cebulę i pieczarki. Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Przestudzone mięso i warzywa w koncentracie zmiel w maszynce do mięsa. Dopraw pieprzem i solą i dodaj posiekaną bazylię.
- Przygotuj ciasto: do miski wsyp mąkę i sól, wlej ciepłą wodę, dodaj jajka i szpinak. Wyrabiając ciasto, dodaj łyżkę octu.
- Ciasto rozwałkuj na cienki arkusz i za pomocą foremki lub szklanki powycinaj okręgi. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
- Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody. Gotuj 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj posypane pestkami słonecznika, kiełkami rzodkiewki i udekorowane bazylią.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5