Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Pstrągi natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Listki bazylii podziel na 2 części (2/3 zostaw do ryby, a 1/3 do sałatki). Jedną cytrynę pokrój na ćwiartki, a z drugiej wyciśnij sok. Do każdej ryby włóż ćwiartkę cytryny, łyżeczkę masła i porcję bazylii.
- Arbuza pokrój w kostkę lub wydrąż kulki, kiwi i banana pokrój w plasterki. Ananasa pokrój w kostkę, a winogrona zostaw w całości lub podziel na połówki. Wszystkie owoce zalej sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
- Sok z pomarańczy wymieszaj z winem i miodem, następnie zalej nim sałatkę owocową. Całość posyp pozostałą bazylią. Pstrągi połóż na tackach i piecz na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 10 min z każdej strony. Ryby podawaj z dodatkiem sałatki owocowej.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5