Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krucha łopatka w aromacie miodowo-jabłkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ząbki czosnku pokrój na ćwiartki i zamroź w zamrażalniku. Łopatkę natrzyj solą oraz pieprzem, a następnie naszpikuj zmrożonym czosnkiem i obwiąż bawełnianą nicią.
    2. Sok jabłkowy wymieszaj z miodem, dodaj tymianek i rozkruszone liście laurowe oraz ziarna ziela angielskiego. Powstałą marynatą polej mięso i odstaw na 4 godz. w chłodne miejsce, co 30 min obracając je, aby przeszło aromatem.
    3. Mięso wstaw na 20 min do nagrzanego do 200°C piekarnika, po tym czasie zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz dalej około godz. Co kilkanaście min podlewaj łopatkę bulionem. Gotowe.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów