Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żurawinę namocz w kilku łyżkach wody i odstaw na 1 godz. Czosnek i pistacje posiekaj. Piersi kurczaka natnij wzdłuż, by powstała głęboka kieszonka na farsz. Do środka każdej włóż porcję szpinaku, odsączonej żurawiny, posiekanych pistacji i czosnku oraz plaster sera i ponownie porcję szpinaku.
- Piersi zepnij wykałaczkami, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i odstaw na 1 godz. w chłodne miejsce, by nabrały smaku i aromatu przypraw.
- Piersi smaż na rozgrzanej oliwie z obydwu stron, a następnie włóż je na 15-20 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piersi podawaj pokrojone w plastry z dodatkiem warzyw.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5