Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i pistacjami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żurawinę namocz w kilku łyżkach wody i odstaw na 1 godz. Czosnek i pistacje posiekaj. Piersi kurczaka natnij wzdłuż, by powstała głęboka kieszonka na farsz. Do środka każdej włóż porcję szpinaku, odsączonej żurawiny, posiekanych pistacji i czosnku oraz plaster sera i ponownie porcję szpinaku.
    2. Piersi zepnij wykałaczkami, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i odstaw na 1 godz. w chłodne miejsce, by nabrały smaku i aromatu przypraw.
    3. Piersi smaż na rozgrzanej oliwie z obydwu stron, a następnie włóż je na 15-20 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piersi podawaj pokrojone w plastry z dodatkiem warzyw.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos