Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Karkówkę pokrój w paski, zalej połową sosu sojowego i sosu chili, dodaj posiekany czosnek, imbir, wymieszaj i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
- Pędy bambusa odcedź z zalewy i przepłucz wodą. Pora i paprykę pokrój w cienkie słupki lub paski, a pieczarki na plasterki. W woku/na patelni rozgrzej olej i wrzuć odsączone z marynaty mięso i smaż je ze wszystkich stron.
- Dodaj pora, po 2 min paprykę z pędami bambusa, a po kolejnych 2 min pieczarki. Wymieszaj, podlej pozostałą marynatą, drugą połową sosu sojowego i sosu chili. Ewentualnie dodaj mąkę ziemniaczaną i smaż całość jeszcze ok. 5 min. Podawaj z ugotowanym ryżem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5