Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka orientalna z imbirem, pędami bambusa i orzechami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Z miodu, sosu sojowego, sosu chilli, cynamonu, imbiru i pieprzu przygotuj marynatę. Polej nią kaczkę i dobrze nasmaruj rękoma. Odstaw ją na kilka godzin w chłodne miejsce by nabrała smaku i aromatu przypraw. Po tym czasie piecz ją 70 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Co kilkanaście minut polewaj ją bulionem, a następnie sosem powstałym w trakcie pieczenia. Kaczkę odstaw do lekkiego wystudzenia.
    2. Sos z pieczenia kaczki przelej do miseczki - kiedy lekko ostygnie odlej tłuszcz i przecedź go przez sito. Mięso kaczki oddziel od kości, pokrój na kawałki i odstaw w ciepłe miejsce.
    3. Przygotuj makaron. Ogórka, rzodkiewkę, pędy bambusa pokrój na mniejsze części, orzechy rozdrobnij w mikserze lub pokrój nożem, zieleninę posiekaj. Na talerze wykładaj warstwami makaron, następnie mięso, warzywa, ciepły sos i na końcu posyp całość orzechami oraz zieleniną.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów