Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Z miodu, sosu sojowego, sosu chilli, cynamonu, imbiru i pieprzu przygotuj marynatę. Polej nią kaczkę i dobrze nasmaruj rękoma. Odstaw ją na kilka godzin w chłodne miejsce by nabrała smaku i aromatu przypraw. Po tym czasie piecz ją 70 min w nagrzanym do 180°C piekarniku. Co kilkanaście minut polewaj ją bulionem, a następnie sosem powstałym w trakcie pieczenia. Kaczkę odstaw do lekkiego wystudzenia.
- Sos z pieczenia kaczki przelej do miseczki - kiedy lekko ostygnie odlej tłuszcz i przecedź go przez sito. Mięso kaczki oddziel od kości, pokrój na kawałki i odstaw w ciepłe miejsce.
- Przygotuj makaron. Ogórka, rzodkiewkę, pędy bambusa pokrój na mniejsze części, orzechy rozdrobnij w mikserze lub pokrój nożem, zieleninę posiekaj. Na talerze wykładaj warstwami makaron, następnie mięso, warzywa, ciepły sos i na końcu posyp całość orzechami oraz zieleniną.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5