Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Udka lub podudzia z kurczaka natrzyj solą oraz pieprzem i wstaw na 20 min do nagrzanego do 220°C piekarnika. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz dalej kolejne 20 min. Wyjmij mięso z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
- 2/3 grapefruita podziel na cząstki i obierz z błonek, a z pozostałej części wyciśnij sok. Posiekaj drobno cebulę, a pistacje na większe kawałki. Oberwij z łodyg listki mięty i natki pietruszki. Zimne udka z kurczaka oddziel od kości i pokrój w plasterki.
- W salaterce układaj warstwami sałaty, cebulę, grapefruitai kurczaka, posyp całość ziołami oraz pistacjami. Przygotuj sos: Sok z grapefruita połącz z oliwą i miodem, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj polaną sosem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5