Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z kurczakiem, grapefruitem i pistacjami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Udka lub podudzia z kurczaka natrzyj solą oraz pieprzem i wstaw na 20 min do nagrzanego do 220°C piekarnika. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz dalej kolejne 20 min. Wyjmij mięso z piekarnika i odstaw do wystudzenia.
    2. 2/3 grapefruita podziel na cząstki i obierz z błonek, a z pozostałej części wyciśnij sok. Posiekaj drobno cebulę, a pistacje na większe kawałki. Oberwij z łodyg listki mięty i natki pietruszki. Zimne udka z kurczaka oddziel od kości i pokrój w plasterki.
    3. W salaterce układaj warstwami sałaty, cebulę, grapefruitai kurczaka, posyp całość ziołami oraz pistacjami. Przygotuj sos: Sok z grapefruita połącz z oliwą i miodem, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj polaną sosem.
       
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów