Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj. Na roztopionym maśle przesmaż cebulę do zeszklenia. Następnie dodaj pieczarki i smaż ok. 5 min. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw do wystudzenia.
- Kotlety lekko rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i nałóż porcję farszu. Mięso złóż na pół i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane sakiewki panieruj w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
- Zielony groszek wrzuć do rondelka ze szklanką osolonego wrzątku i gotuj 5-7 min. Po tym czasie odcedź wodę, a groszek utrzyj lub zmiksuj z dodatkiem śmietany. Puree dopraw do smaku solą oraz pieprzem i podawaj z nim sakiewki ze schabu.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5