Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kieszonki schabowe z pieczarkami i puree z zielonego groszku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj. Na roztopionym maśle przesmaż cebulę do zeszklenia. Następnie dodaj pieczarki i smaż ok. 5 min. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw do wystudzenia.
    2. Kotlety lekko rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i nałóż porcję farszu. Mięso złóż na pół i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane sakiewki panieruj w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
    3. Zielony groszek wrzuć do rondelka ze szklanką osolonego wrzątku i gotuj 5-7 min. Po tym czasie odcedź wodę, a groszek utrzyj lub zmiksuj z dodatkiem śmietany. Puree dopraw do smaku solą oraz pieprzem i podawaj z nim sakiewki ze schabu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów