Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Boczek pokrój w paseczki, cebulę i czosnek posiekaj, a ziemniaki pokrój w kostkę. W rondlu rozgrzej połowę oliwy i przesmaż na niej wołowinę do zrumienienia. Następnie wyjmij ją, przełóż na talerz i odstaw. Do rondla wlej pozostałą oliwę, wrzuć boczek i smaż ok. 5min. Dodaj cebulę z czosnkiem i smaż całość do lekkiego zrumienienia.
- Do ronda dodaj podsmażoną wcześniej wołowinę, kminek, słodką i ostrą paprykę, dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Po 5 min podlej potrawę połową bulionu i duś pod przykryciem około 2 godz. Jeżeli sos będzie odparowywał uzupełniaj go pozostałym bulionem.
- 30 min przed końcem gotowania dodaj ziemniaki, a po 15 min pomidory. Dopraw jeszcze raz potrawę solą oraz pieprzem. Bogracz proponujemy podawać z ulubionym pieczywem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5