Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wołowina a la bogracz

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Boczek pokrój w paseczki, cebulę i czosnek posiekaj, a ziemniaki pokrój w kostkę. W rondlu rozgrzej połowę oliwy i przesmaż na niej wołowinę do zrumienienia. Następnie wyjmij ją, przełóż na talerz i odstaw. Do rondla wlej pozostałą oliwę, wrzuć boczek i smaż ok. 5min. Dodaj cebulę z czosnkiem i smaż całość do lekkiego zrumienienia.                       
    2. Do ronda dodaj podsmażoną wcześniej wołowinę, kminek, słodką i ostrą paprykę, dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.  Po 5 min podlej potrawę połową bulionu i duś pod przykryciem około 2 godz. Jeżeli sos będzie odparowywał uzupełniaj go pozostałym bulionem.
    3. 30 min przed końcem gotowania dodaj ziemniaki, a po 15 min pomidory. Dopraw jeszcze raz potrawę solą oraz pieprzem. Bogracz proponujemy podawać z ulubionym pieczywem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów