Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Przygotuj pastę: czosnek drobno posiekaj, dodaj bazylię, tymianek, paprykę, oliwę i wymieszaj. Piersi kurczaka oprósz solą i pieprzem, a następnie natrzyj przygotowaną pastą i odstaw na 30 min w chłodne miejsce.
- Miąższ arbuza i melona pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Oliwę z oliwek połącz z sokiem z cytryny i połową kolendry. Wymieszaj ze sobą owoce z cebulą, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, zalej sosem i posyp pozostałą kolendrą.
- Piersi kurczaka grilluj na patelni grillowej 3-5 min z każdej strony i podawaj bezpośrednio po przygotowaniu z dodatkiem sałatki owocowej i ewentualnie grzanek. Piersi według tego przepisu możesz również przygotować na patelni lub w piekarniku.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5