Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na patelnię wlej łyżkę oliwy, dodaj drobno posiekany czosnek i liście szpinaku. Dopraw solą i pieprzem. Duś kilka minut na wolnym ogniu. Ostudź.
- Grzbiet każdej ryby natnij w 3 miejscach, do każdego nacięcia włóż ½ plasterka cytryny. Ryby posól i popieprz, nafaszeruj wcześniej przygotowanym szpinakiem. Wierzch posyp ziołami prowansalskimi i ułóż na nich kawałki masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.
- Pomidory i awokado pokrój w plastry. Posól i popierz. Dodaj kulki mozzarelli. Zrób sos: wymieszaj łyżkę oliwy, łyżeczkę soku z cytryny i miód. Polej warzywa. Rybę podawaj z pomidorową sałatką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5