Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Dorada faszerowana szpinakiem z sałatką pomidorową z awokado

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na patelnię wlej łyżkę oliwy, dodaj drobno posiekany czosnek i liście szpinaku. Dopraw solą i pieprzem. Duś kilka minut na wolnym ogniu. Ostudź.
    2. Grzbiet każdej ryby natnij w 3 miejscach, do każdego nacięcia włóż ½ plasterka cytryny. Ryby posól i popieprz, nafaszeruj wcześniej przygotowanym szpinakiem. Wierzch posyp ziołami prowansalskimi i ułóż na nich kawałki masła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut.
    3. Pomidory i awokado pokrój w plastry. Posól i popierz. Dodaj kulki mozzarelli. Zrób sos: wymieszaj łyżkę oliwy,  łyżeczkę soku z cytryny i miód. Polej warzywa. Rybę podawaj z pomidorową  sałatką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos