Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Rolady wołowe śliwkowe

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Wołowinę pokrój na plastry. Każdy płat mięsa rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Cebulę i boczek pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
    2. Płaty wołowiny posmaruj powidłami, następnie połóż porcję farszu i po plastrze ogórka. Brzegi mięsa podwiń do środka i zroluj całość w roladkę. Obwiąż je nitką lub zepnij wykałaczką.
    3. Rozgrzej olej i obsmaż roladki na rumiano. Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem, podlej całość bulionem, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu do miękkości około 90 minut. W miarę potrzeby uzupełniaj przegotowaną wodą. Śmietanę wymieszaj z mąką, zahartuj kilkoma łyżkami wywaru z duszenia rolad, a następnie wlej do rondla i zagotuj. Rolady podawaj z sosem. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów