Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka duszona ze szpinakiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaczkę podziel na cztery części: 2 piersi i 2 udka. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Kaczkę oprósz mąką i smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Z patelni odlej cały wytopiony tłuszcz*. Podlej mięso bulionem, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu około 1 godz.
    2. Cebulę i czosnek posiekaj. Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na pozostałej oliwie. Kiedy się zrumieni dodaj cebulę z czosnkiem. Po 5 min wrzuć szpinak i duś razem około 10 min. Wlej śmietanę i dopraw sos solą i pieprzem.
    3. Sos szpinakowy dodaj do kaczki, wymieszaj i duś potrawę dodatkowe 20-30 min. Kaczkę podawaj z dodatkiem szpinaku.

    Smacznego!

    *Warto wiedzieć: możesz go użyć do przygotowania innych potraw, gdyż będzie miał ciekawy smak i aromat wzbogacający potrawę.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów