Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka z mandarynkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaczkę dokładnie umyj i osusz (także wewnątrz) papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą i pieprzem.
    2. Umyj dokładnie 2 mandarynki, włóż je do środka kaczki i zepnij skórę wykałaczkami.
    3. Kaczkę skrop oliwą i ułóż w brytfance. Dookoła rozłóż cząstki mandarynek. Piecz 0,5 godz. w temp. 220°C i kolejne 1,5-2 godz. w 180°C. Co jakiś czas podlewaj tłuszczem. Na 0,5 godz. przed końcem pieczenia dolej sok wyciśnięty z 4 mandarynek, dorzuć żurawinę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów