Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Schab duszony z ziołami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Por, marchew i cebulę kroimy w pół plastry i umieszczamy w płaskim szklanym naczyniu. Na warzywach układamy mięso natarte solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem. Jeśli dysponujemy, to dodajemy też goździki i posypujemy natką.
    2. Zalewamy białym winem, nakrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 12 godzinach mięso przekładamy na drugą stronę. Mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy. Obsmażamy na oleju i maśle, przekładamy do brytfanny. Na tłuszcz wrzucamy odcedzone z marynaty warzywa i przesmażamy, dodajemy do mięsa.
    3. Całość zalewamy marynatą i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150°C na około 90 minut. Pieczemy do miękkości, często polewając sosem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów