Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wolno pieczona łopatka z żurawinami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łopatkę natrzyj solą, pieprzem  i tymiankiem.
    2. Mięso obsmaż na oliwie na złoto. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, następnie dodaj żurawinę. Możesz dodać jeszcze goździki. Wlej 3/4  szklanki wody i gotuj 5 min.
    3. Sos z patelni przelej do naczynia do zapiekania i ułóż w nim mięso. Piecz je przez ok. 3 godz. w temp. 140°C, co jakiś czas podlewając zebranym sosem. Na pół godziny przed końcem pieczenia, posmaruj mięso miodem i zwiększ temp. do 180°C.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów