Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Gruszki w czekoladzie z lodami waniliowymi

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Gruszki przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. W garnku zagotuj wodę z cukrem, sokiem z cytryny, cynamonem i esencją waniliową. Do gotującego się syropu włóż gruszki i gotuj około 15 minut, do czasu gdy będą jeszcze lekko twardawe. Gruszki zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia.
    2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, czyli wkładając garnuszek z połamaną czekoladą w rondel z gorącą wodą. Śmietanę ubij z dodatkiem cukru pudru na sztywną pianę. Gruszki serwuj polane gorącą czekoladą, z kulką lodów i bitą śmietaną. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów