Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Natkę pietruszki i czosnek posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z solą i łodyżkami z siekania pietruszki. Rybę oskrob z łusek, umyj, natrzyj solą i pieprzem, a do środka włóż czosnek z łodyżkami.
- Ryby ułóż na blaszce, polej połową oliwy i zapiecz 20-25 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
- Cebulę posiekaj i zeszklij na pozostałej oliwie, dodaj tymianek, oregano, liść laurowy, a następnie oliwki i smaż dalej około 5 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w kostkę pomidory, a po kolejnych 5 minutach dopraw całość cukrem, pieprzem i solą, przed podaniem posyp całość natką pietruszki.
Rybę serwuj z dodatkiem przygotowanej salsy oraz z sałatami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5