Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Piersi kurczaka przypraw solą oraz pieprzem, obsmaż na rumiano na 2 łyżkach oliwy z oliwek, a następnie wstaw na 20 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piersi kurczaka odstaw do wystudzenia.
- Sałatę lodową porwij palcami na kawałki. Pomidory pokrój w ósemki, ogórka w półplastry, a cebulę w kostkę. Ser brie pokrój w plastry. W blenderze zmiksuj pozostałą oliwę z orzechami, miodem, pietruszką, bazylią, czosnkiem i sokiem z cytryny. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Pierś kurczaka pokrój w plastry. W salaterce układaj warstwami warzywa. Na górze ułóż plastry kurczaka na przemian z serem brie. Obsyp całość oliwkami i polej ziołowym pesto.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5