Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wołowinę przesmaż na połowie porcji oleju na rumiano. Podsmażone mięso przypraw solą oraz pieprzem, podlej szklanką bulionu i duś około 1,5 godziny na wolnym ogniu do miękkości. Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.
- Na patelni podgrzej pozostały olej i przesmaż cebulę z czosnkiem do zeszklenia, dodaj paprykę, po 5 minutach pomidory oraz przyprawy duś całość około 15 minut. Połącz mięso z bulionem oraz zawartością patelni i zagotuj. Dodaj ziemniaki i gotuj razem około 15 minut. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5