Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Udka z chrupiącą serową skórką i sosem tzatziki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Czosnek i bazylię drobno posiekaj. 4 posiekane ząbki czosnku będą potrzebne później do sosu. Ser rozdrobnij widelcem lub blenderem, dodaj czosnek, bazylię i wymieszaj całość na jednolitą masę.
    2. Udka przypraw solą i pieprzem. Na każdym z nich wąskim nożem podważ skórkę i umieść pod nią jak najwięcej masy serowej. Tak przygotowane udka piecz 45-50 min w nagrzanym do 180°C piekarniku.
    3. Ogórki obierz, zetrzyj na tarce na plastry, oprósz odrobiną soli i po 5 min odcedź z nadmiaru płynu. Jogurt połącz z oliwą, ogórkami, koperkiem, pozostałym czosnkiem, sokiem z cytryny i wymieszaj. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem i podawaj z nim udka.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów